Auteur: Roy van Gellekom

De POWER van Power BI.

Leestijd: 2 minuten

Zet gegevens om in kansen!

Dat is dé  rol van Power BI. Het is een eenvoudige en kostenbesparende methode om verschillende data-bronnen middels een rapportage/dashboard visueel te maken.

Deze blog laat je kennis maken met de rol van Power BI binnen jouw organisatie.

Wat is Power BI?

Datagedreven werken is nu belangrijker dan ooit. Power BI maakt het mogelijk om datagedreven te kunnen werken; het is een middel om van ruwe data uit verschillende bronnen te transformeren tot waardevolle en bruikbare informatie. Informatie die dan door medewerkers gebruikt wordt om strategische of tactische beslissingen te kunnen nemen.

De rol van Power BI

Power BI biedt tal van visualisatie mogelijkheden om met rapporten en dashboards meer inzicht te creëren. Deze rapportages kunnen vervolgens met collega’s gedeeld worden en zijn voor ieder apparaat toegankelijk.  Hiermee wordt ook de grip op jouw organisatie vergroot. 

Het toepassen van Power BI

Wij adviseren bij het toepassen van Power BI om de desktop versie te gebruiken. Dit is namelijk de meest eenvoudige manier om met Power BI aan de slag te gaan. De desktop versie is gratis te downloaden in de Microsoft Store en biedt voldoende mogelijkheden om de POWER van Power BI te ontdekken. Mocht je de rapportage of het dashboard met een collega, klant of leverancier willen delen, dan dien je over een Power BI Pro-licentie te beschikken. De kosten van een Pro-licentie zijn € 8,40 per gebruiker, per maand.

Snel aan de slag...

Met de volgende stappen kun je snel aan de slag met het creëren van een dashboard/rapportage in Power BI:

  1. Ophalen en opschonen (transformeren) van gegevens
  2. Datamodel in orde maken
  3. Creëren van visualisaties
  4. Delen van je dashboard/rapportage

 

Meer weten over wat Power Bi voor jouw organisatie kan betekenen? Neem contact met me op! 

Deel deze pagina
Roy-van-Gellekom-avatar-21.jpg
Meer informatie